Video: De tidiga dagarna av Bitcoin med Vake

I det här avsnittet av Bitcoin Magazines „Meet The Taco Plebs“ fick jag sällskap av min goda vän, „en man av folket,“ Vake.

Han har varit på Bitcoin-scenen mycket längre än många och gav en viss kvalitetsinblick i vad som pågick runt BTC 2013 och 2014.

Vake är en ordentlig pleb och jag fick chansen att träffa honom personligen tidigare i år. Den dagen jag flög till Texas för den populära Bitcoin-konferensen BitBlockBoom !, träffade jag honom och några andra till middag. Vi hade en underbar diskussion om flera olika ämnen kring Bitcoin och jag kunde säga att han hade en djup förståelse för det.

Nedan följer några av Vakes bästa tankar som delas under intervjun. Och se till att kolla in hela avsnittet för mer.
Hur hittade du Bitcoin och föll ner i kaninhålet?

”Jag blev involverad i Bitcoin i april 2013, då priset bröt 100 dollar och det fick en betydande mängd nyhetsuppmärksamhet. Jag var ganska libertarisk före dess och ett stort fan av Ron Pauls presidentval 2008 och 2012.

”Hans bok” Avsluta Fed ”, som kom ut 2009, hade ett stort inflytande på mig. Så när jag först hörde talas om Bitcoin när jag tittade på en intervju med Jeffrey Tucker på YouTube (som inte längre finns på YouTube), gjorde det intuitivt för mig. Det tog dock ungefär sex månader att köpa mina första satsar, eftersom jag ville se till att det inte var en bluff innan jag begick pengar till det. Sedan dess har det varit ett oändligt kaninhål eftersom min förståelse av Bitcoin har fördjupats avsevärt. ”

Hur har Bitcoin förändrat ditt liv?

”Det är uppenbart att stapling av sats har gett en ekonomisk fördel, men det uppmuntrade mig också att bli mer sparsam. Jag tittar nu mycket mer på alla mina utgifter och försöker undvika att köpa det jag inte behöver.

”Bitcoin har också gett mig mycket mer optimism om framtiden; innan det var en libertarian var en mycket deprimerande affär eftersom det kändes som att vi ständigt tappade mark till en ständigt växande stat. Nu känns det som om vi äntligen har ett verktyg för att slå tillbaka, ett som inte kan stoppas. ”

Vad anser du vara det mest fantastiska med Bitcoin?

”Det finns många attribut om Bitcoin som är tilltalande; bristen, censurmotståndet, men det som höll fast vid mig mest var okonfiskabiliteten. Jag hade hört historier om flyktingar som flydde från fara, som judarna som lämnade nazistiska Tyskland, som ofta var tvungna att lämna all sin egendom och livssparande. I en värld där regeringar kan ta beslag på bankkonton och egendom, var det ganska uppenbart att det att ha en tillgång som inte kan tas från dig (men bara kan överlämnas av dig) har inneboende värde. ”

Hur skulle du råda någon att lära sig AA om Bitcoin? Vilka är dina favoritpoddsändningar, artiklar och böcker?

”Jag konsumerar stora mängder Bitcoin-innehåll i princip varje dag, och just nu lever vi i en förlägenhet av rikedom. Jag lyssnar på mer än två dussin Bitcoin-podcaster regelbundet, men om jag var tvungen att välja en och en skulle jag säga ‚Tales From The Crypt‘, för jag saknar sällan ett avsnitt. ‚The Rabbit Hole Recap‘ avsnitt med Marty och Matt är det bästa sättet att hålla koll på den ständiga utvecklingen i detta utrymme, och Marty får alltid intressanta gäster att intervjua.

”När det gäller artiklar är mempool-avdelningen vid Satoshi Nakamoto Institute något av mitt favoritinnehåll i detta utrymme. När jag först gick in i Bitcoin och kvalitetsskrivning var mycket knappare var Nakamoto Institute en av de enda tillförlitliga informationskällorna.

”När det gäller böcker riktar jag vanligtvis någon ny till” Inventing Bitcoin ”av Yan Pritzker, för den är väldigt kort och förklaras enkelt. Jag försöker för närvarande få ett mer tekniskt grepp om Bitcoin, och för det har jag långsamt gått igenom ‚Grokking Bitcoin‘ av Kalle Rosenbaum. “

Vad är din bästa Bitcoin-tonhöjd?

”När jag slår Bitcoin till familj och vänner berättar jag för dem att det är en form av pengar som inte kan göras av eller konfiskeras, vilket gör den i grunden överlägsen fiatvalutor. Tyvärr verkar tonhöjden sällan fungera. Jag har berättat för hundratals människor om bitcoin genom åren – vänner, familj, kollegor, chefer, datum – och bara ett fåtal tog det på allvar och köpte in. ”