Korte termijn prijsanalyse van Bitcoin: 10 september

Met een dieptepunt van $9.980 op de ochtend van 9 september, herstelde Bitcoin zich snel met bijna $600 in slechts 24 uur. Echter, ondanks de plotselinge bullishness, was het onmiddellijke weerstandsniveau van $10.440 nog steeds te veel voor Bitcoin om te doorbreken. Omdat het niet gelukt was om de $10.440 te overschrijden, werd vastgesteld dat de crypto-asset in de afgelopen uren in waarde daalde, wat een nieuwe periode van correctie inhield. Bitcoin werd getaxeerd op $10.256, in de perstijd, met een marktkapitalisatie van $189 miljard.

Bitcoin 1 uur grafiek

Source: BTC/USD op Trading View

De 1-uursgrafiek voor Bitcoin benadrukte duidelijk het stijgende wigpatroon, waardoor Bitcoin de afgelopen 12 uur de weerstand met $10.440 opnieuw testte. Echter, na een bearish breakout van het patroon, was de prijs van Bitcoin, op het moment van schrijven, weer aan het dalen, op weg om de onmiddellijke steun te testen op $10.160.

Om een deel van het bullish momentum te behouden, kon Bitcoin Code mogelijk opnieuw $10.160 testen, omdat het 50 Moving Average ook fungeerde als onderliggende steun in die range. Desondanks is het belangrijk om op te merken dat de markt zich in een overweldigend bearish gebied bevond, daarom zou een scenario kunnen leiden tot een daling van de Bitcoin naar $9.980.

Verder wees de Awesome Oscillator ook op een daling van de tijdelijke bullish momentum, wat suggereert dat de beren terugkomen op de markt.

Bitcoin 30-minuten grafiek

Source: BTC/USD op TradingView

Met marktindicatoren en koersbewegingen die wijzen op een instorting van de koers, leken een paar shortposities redelijk, die beide verschillen in termen van Risico/Beloningsgraad. De ingang voor beide activa kan worden geplaatst op $10.340, goed voor een beetje retracement. Een uitgangspunt of stop loss zou bij de directe weerstand van $10.440 geplaatst moeten worden, en als de trend naar het zuiden zou gaan, kunnen de take-profits bij steunen $10.050 en $9.980 geplaatst worden.

Een take-profit bij $10.050 suggereert een Risk/Reward ratio van 2.9x, terwijl de winst bij $9.980 een R/R ratio van 3.6x zal noteren.

Met de Relative Strength Index of RSI die naar een opwaartse curve neigt, moet ook een beetje herstel worden verantwoord.