BTC har brutit ut från en kortvarig symmetrisk triangel.

Bitcoin-kortvarigt utbrott kan skapa ytterligare en möjlighet att övervinna $ 20.000

Priset har sannolikt fullbordat den fjärde vågen med en hausseartad impuls.

Trust Project är ett internationellt konsortium av nyhetsorganisationer som bygger standarder för transparens.

Bitcoin (BTC) har brutit ut från ett kortsiktigt mönster och Bitcoin Era håller på att validera det som stöd.

Bitcoin förväntas fortsätta öka mot de mål som ges i denna analys.

Bitcoin skapar långsiktig dubbel topp

Under veckan 1-7 december skapade BTC-priset en liten hausseartad ljusstake som kort tog den till en helt ny världshöga nivå på 19 888 dollar den 1 december innan den släpptes.

Den här veckovisa ljusstaken följde ett Doji-ljus från föregående vecka, ett tecken på potentiell styrka efter en period av obeslutsamhet.

Även om detta kan verka som ett potentiellt dubbeltoppmönster i förhållande till det höga från december 2017, visar tekniska indikatorer ännu ingen svaghet.

Ett avgörande breakout över det nuvarande motståndsområdet skulle sannolikt ta BTC in i en prisupptäcksfas på grund av bristen på overheadmotstånd.

Trots detta är tekniska indikatorer i den dagliga tidsramen baisse

RSI har genererat en baisseartad avvikelse, MACD minskar och är nästan negativ, medan den stokastiska oscillatorn har gjort ett baisseartat kors och rör sig nedåt.

Om BTC skulle minska skulle det närmaste supportområdet sannolikt återfinnas till $ 16.000. Nästa supportnivåer under ligger $ 14 850 och $ 13 650.

Lägre tidsramar ger en mer hausseartad syn. En titt på sex-timmarsdiagrammet visar att BTC för närvarande handlar inom motståndsområdet på 19 400 $ och gör sitt fjärde försök att bryta ut.

Den 1 december avvikde BTC ovanför detta område innan han återvände för att falla tillbaka under. Sedan dess har det gjort ytterligare två breakout-försök.

Både RSI och MACD ökar. Den förstnämnda är över 50 medan den senare över 0, vilket stöder möjligheten att BTC kommer att lyckas med att bryta ut.

Tvåtimmarsdiagrammet visar att en breakout ovanför en symmetrisk triangel redan har slutförts, och BTC håller på att validera motståndslinjen som stöd.

En breakout som reser hela mönstrets höjd skulle ta BTC strax över $ 20 800.

Rörelsen inuti och utbrottet från triangeln efteråt avslöjar att detta sannolikt var den fjärde vågen med en hausseartad impuls (visas i rött nedan) som började den 27 november. Om det är korrekt har BTC precis börjat den femte vågen.

Fib-tillägg är i linje, och alla ger ett möjligt mål mellan $ 22,100- $ 22,600.

Målet finns från (från vänster till höger):

  • 4.61 Fib-förlängningen av våg 1
  • 3.61 extern Fib retracement för våg 4

Längden på vågorna 1-3 projicerade till botten av våg 4.

En närmare titt på triangelrörelsen och dess indelningar ges nedan (svart), där triangelns A-våg var en oregelbunden platt.

BTC-priset förväntas bryta ut från $ 19,400-området och fortsätta sin stigning i intervallet $ 20,800- $ 22,000.

Ansvarsfriskrivning: Kryptovalutahandel medför en hög risknivå och kanske inte passar alla investerare. Synpunkterna i denna artikel återspeglar inte BeInCryptos.

Valdrin är en kryptovalutaentusiast och finansiell handlare. Efter att ha tagit en magisterexamen i finansmarknader vid Barcelona Graduate School of Economics började han arbeta vid ministeriet för ekonomisk utveckling i sitt hemland Kosovo. År 2019 bestämde han sig för att fokusera heltid på kryptovalutor och handel.

  • Följ författaren
  • Fler artiklar
  • RELATERADE NYHETER
  • Marknadsteknisk analys