Advocaten richten zich op de cryptowetgeving van Rusland

Russische juridische experts hebben kritiek geuit op de cryptowetten van het land, wat suggereert dat rechtbanken in het land in het verleden moeite hebben gehad met crypto – en laten doorschemeren dat recente wetgeving mogelijk weinig heeft gedaan om de juridische mist rond de manier waarop tokens worden gecontroleerd op te heffen.

Volgens een rapport van mediakanaal Bitcoin Billionaire zijn onlangs afgekondigde Russische wetten met betrekking tot de juridische en fiscale status van crypto-activa ontworpen om rechtbanken te redden van een juridisch moeras dat gevallen heeft gezien waarin rechters de prijs van individuele crypto-activa hebben geschat door de waarde van de flashdrive-apparaten waarop ze waren opgeslagen.

Maar twee advocaten die met de media spreken, beweren dat de nieuwe regels de rechterlijke macht niet veel of helemaal niet hebben geholpen

Angelika Matushkina, een juridisch expert aan de Moscow Digital School , waarschuwde dat handelaren die fiat krijgen door hun geld te verkopen, het proces nog steeds „problematisch“ vinden bij het omgaan met banken.

Banken lijken in de war over hoe ze met crypto moeten omgaan, en velen proberen problemen van de autoriteiten te voorkomen – door draconisch klinkende maatregelen te nemen.

Matushkina beweerde dat transacties met crypto kunnen worden „geblokkeerd“ en accounts kunnen worden „bevroren“

Ze adviseerde handelaren om preventieve vergaderingen te organiseren met hun bankmanagers om de vereisten en documenten te bespreken die nodig zijn om inkomsten uit cryptoverkoop te registreren, om te voldoen aan nieuwe belastingregels voor het aangeven van cryptogelden. Anders, zo waarschuwde ze, kunnen handelaren “in de problemen komen van de [regelgevende] Federal Financial Monitoring Service (Rosfinmonitoring) of bankcompliance-teams.

Hetzelfde mediakanaal citeert Maria Agranovskaya, managing partner en fintech-advocaat bij de Russische juridisch adviseur GRAD , die beweert dat de nieuwe wetten ‘een beetje een teleurstelling ‚waren, omdat ze oorspronkelijk bedoeld waren om‘ een basis te bieden voor de legitieme activiteiten van alle marktdeelnemers, om de ongelijksoortige praktijk voor rechtbanken op orde te brengen en banken in staat te stellen met cryptoprojecten te werken ”- iets wat Moskou tot dusverre in de ogen van veel advocaten niet heeft gedaan.