10% av Bitcoins leverans flyttade till ett pris över $ 18 000

10% av Bitcoins leverans flyttade till ett pris över $ 18 000: 5 gånger mer än 2017

Data från Glassnode avslöjar att mängden bitcoin som flyttas till ett pris över 18 000 $ nu är fem gånger större än vad det var tillbaka 2017.

Antalet bitcoins som flyttades när tillgången översteg 18 000 $ -nivån är fem gånger större än 2017, visar de senaste uppgifterna.

Samtidigt har den långsiktiga tillgångsförsörjningen minskat under de senaste Bitcoin Era månaderna, vilket tyder på att investerare har tagit ut några av sina bitcoins.

2017 vs. URPD-utgåvan 2020

Även om bitcoin har ökat i värde de senaste månaderna och nått och till och med översteg 2017-topparna, har samhället hittat många skillnader mellan de två körningarna.

De flesta tror att rallyt 2017 främst drivs av spekulationer och FOMO. Å andra sidan har tillgången förfallit tre år senare, vilket har lockat institutioner och framstående investerare. Därför verkar tjurkörningen 2020 mycket annorlunda.

Analysföretaget Glassnode bryter nyligen mot en annan skillnad. Den här gången kommer den från UTXO realiserad prisfördelning (URPD). Genom att mäta URPD drog Glassnode slutsatsen att cirka 10% av hela BTC-utbudet hade flyttats till ett pris högre än $ 18.000. Som jämförelse var andelen bara två (eller fem gånger mindre) tillbaka 2017.

URPD fungerar tillsammans med den outnyttjade transaktionsutgången (UTXO), vilket hänvisar till antalet bitcoins kvar efter genomförandet av en transaktion.

Utöver det visar URPD till vilka priser den nuvarande uppsättningen Bitcoin UTXO skapades. Eller, som Glassnode förklarar det – „URPD-priskopplingar beräknas genom att lägga till värdet på alla UTXO: er där priset när UTXO: erna skapades faller i den givna skopan.“

Det är värt att notera att den betydande skillnaden mellan procentsatserna 2017 och 2020 också kan tillskrivas den tid som BTC har spenderat över $ 18.000.

För tre år sedan steg bitcoin norr om den nivån den 15 december och sjönk under den 18 december. Under 2020-körningen bröt BTC över $ 18 000 den 19 november och har stannat ovanför det större delen av tiden förutom ett tredagars dopp under det.

Långsiktiga innehavare som tar ut vinster

Glassnode uppgav också nyligen att långsiktiga investerare (som innehade minst 155 dagar) har börjat sälja sina bitcoins eftersom tillgången nästan har fördubblats i värde på två månader.

Genom att följa den genomsnittliga förbrukade livslängden (ASOL), som visar genomsnittsåldern för mynt som transaktioner, sa företaget:

„Medan det totala vinsten har ökat på grund av prishöjningen har antalet mynt i vinst inte stigit lika markant, vilket tyder på att de flesta långsiktiga innehavare köpte sin BTC under 10 000 USD och har hållit under större delen av den senaste tjurkörningen .

Ökningen av ASOL i slutet av november antyder emellertid att vissa långsiktiga innehavare slutade äga och började realisera vinster runt denna tid. ”